martin-shoot2-46

Omdat ik zelf heb ervaren hoe ingrijpend tinnitus is, help ik anderen graag in een kortdurend traject om ruimte te creëeren in dit vervelende symptoom.

Martin Springvloed, behandelaar & eigenaar van MindLeap

In 2018 liep ik zelf tegen een bekende muur aan. Die van overbelasting. Een eigen zaak, verhuizing & verbouwing zorgde voor aanhoudende pijnklachten en onvoldoende herstel. Dit leidde ertoe dat ik op was. Dit luidde een tweede episode van oorsuizen in. De eerste keer was in 2003. Toen door interne stress (o.a. faalangts, perfectionisme) veroorzaakt en spontaan genezen tijdens vakantie. Deze tweede episode was ik minder fortuinlijk. Toen ontdekte ik de kracht van de Triggerpoint Reset Methode.

Dit heeft voor mij een kanteling teweeggebracht. Ik ben erachter gekomen dat ik vanaf mijn middelbare school in een survival- modes zat. De stress in mijn lichaam was een normaal verschijnsel geworden. Eigenlijk stond ik altijd ‘aan’, was ik altijd bezig en op mijn hoede. Na de training gaf ik mijzelf eindelijk de aandacht, de prioriteit en het innerlijke-dialoog dat ik nodig had.

Is het onderstaande op jou van toepassing?

icon1

1. Ik vind het belangrijk om te investeren in mijn gezondheid.

icon2

2. Lichaam en geest (mind) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

icon3

3. Door het verleggen van grenzen kan ik groeien.

Ik kan weer volledig genieten van mijn gezin, goed slapen en concentreren op mijn onderneming.

3ec310f3-e680-4497-ae4a-b4fcd3198613

“Na vijf jaar, eindelijk vrij van tinnitus dankzij de Tinnitus Reset Methode.” 

“Als ik dit toén had geweten!”

Dit is een veelgehoorde reactie van mijn cliënten. Dus het besef dat het mogelijk is, met de juiste kennis.., inzicht en aandacht van dit soort klachten af te komen. Dit met name door het ‘resetten’ van triggerpoints (spierknopen) en innerlijke triggers (spanningsbronnen).

Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn…  Denk je misschien.

Het zit waarschijnlijk zo..

Het zenuwstelsel en met name de hersenstam, een gebied aan de onderkant van je hersenen, waar alle basisregelingen plaatsvinden is met tinnitus eigenlijk overprikkelt. Die overprikkeling kan onder ander komen door een verhoogde spierspanning. Door de hersenstam worden ook geluiden gefilterd, die je alleen kunt ‘horen’ met je eigen hersenen. Deze geluiden komen al in het binnenoor voor, wat blijkt uit het volgende slimme experiment, dat voor het eerst is uitgevoerd door twee wetenschappers Heller en Bergman in 1953 en sindsdien meerdere malen is herhaald. Kijk hier voor aanvullende interessante artikelen.

In de afgelopen jaren hebben mijn collega en ik informatie, oefeningen en technieken gezocht, gecombineerd en gevonden om een optimaal resultaat te behalen en ervoor te zorgen dat tinnitus kan verdwijnen. Deze strategie hebben wij de Tinnitus Reset Methode genoemd.

“In de Triggerpoint Reset Methode kwam voor mij alles samen”

Ik heb met veel verschillende soorten therapeuten samengewerkt en zelf ook bezocht. Jarenlang meditatie beoefent. Trainingen gevolgd in binnen,- en buitenland. Ik wil zelf ervaren, zelf ondergaan, zelf doorleven. Alleen dan kan ik het overbrengen. Zo is dit ook gegaan met de tinnitis. In de Triggerpoint Reset Methode komt voor mij alles samen wat ik in de afgelopen 20 jaar heb geleerd. Hierdoor ben ik hersteld van mijn knieklachten, de eindeloze spanning in mijn nek,- en schouders en uiteindelijk ook van mijn 2e episode van Tinnitus (oorsuizen).

Het verhaal van Jeroen