Het RESET-model is ontworpen om je verder te brengen naar een hogere standaard op verschillende aspecten in je leven. Door de 5-stappen in het RESET-model te volgen, ga je inzien waarom het van belang is om je standaard te verhogen en creëer je de urgentie die nodig is om écht te veranderen en dit vol te houden omdat JIJ dat wil.

  De 5 onderdelen van het RESET-model:
  - Realiteit
  - Emotie
  - Switch
  - Eliminatie
  - Train  Als het goed is heb je op dit moment een grote glimlacht op je gezicht!


  Wat heeft het je gekost? Wat als je aan deze overtuigingen vast blijft houden?

  Welke drie standaards, patronen of vaardigheden ga je bewust trainen in de komende maanden?

  Stap 1 is gezet, maar vervolgens is het noodzakelijk om de veranderingen door te voeren tot een nieuw patroon. Om ervoor te zorgen dat je duurzaam naar je doel toewerkt, zijn er 2 dingen van cruciaal belang:
  1. Blijf jezelf herinneren aan hoe jouw realiteit, emoties en beperkende overtuigingen er uit zagen. Bedenk manieren waarop je je doel en de reden waarom je dit doel wil bereiken voor je blijft zien.
  2. Kies bij de standaards, patronen of vaardigheden die je gaat trainen 3 van de 6 menselijke behoeftes om te zorgen dat het nieuwe patroon beter geborgd wordt.

  "It’s not what we do once in a while that shapes our lives, but what we do consistently."

  De 6 menselijke behoeftes
  - Groei (leren, ontwikkelen)
  - Zekerheid (financieel inkomen, planning)
  - Variatie (creativiteit, omgevingsverrijking)
  - Significantie (erkenning)
  - Connectie (sociaal, relatie)
  - Bijdrage leveren (kennis delen, zorgen voor partner/kind)

  Wanneer je in ieder geval 3 van deze 6 menselijke behoeftes koppelt aan de standaards, patronen of vaardigheden die je wil gaan trainen, zal dit veel makkelijker gaan om tot routine te maken. Ook de kans van slagen en dat je het vol gaat houden is vele malen groter.
  Voorbeeld: Ik wil fitter worden, dus ik heb besloten 4x in de week hard te lopen. De menselijke behoefte die ik daar mee vervul is groei (fysiek). Wanneer ik in plaats van op de loopband in de sportschool ga hardlopen in het bos, voeg ik dus variatie (omgevingsverrijking) daar aan toe en verhoog ik de kans van volhouden. Wanneer ik met een vriend afspreek om samen te trainen voor een hardloopevenement, voeg ik daar bovenop connectie toe en zal ik bijvoorbeeld ook gaan hardlopen wanneer het heel slecht weer is, omdat ik die vriend niet teleur wil stellen. In totaal heeft het doel veel meer kans van slagen nu er zowel een plan is als meerdere menselijke behoeftes die met datzelfde doel vervuld worden.